Fjordskolen og kommunalvalget.

Politikerne er valgt til at varetage borgernes interesser. Det gælder for alle politikområder. Fra politik for børn og unge til politik for gamle mennesker. Fra erhvervspolitik til miljøpolitik.

At varetage borgernes interesser forudsætter, at man løbende lytter seriøst både til borgerne og til de fagpersoner, der i det daglige har med borgerne at gøre. Ellers kan man jo ikke som politiker vide, hvad det er, der er vigtigt for borgerne. Eller hvorfor det er vigtigt.

Det er rigtigt, at der har været høringer og møder i forhold til Fjordskolen. men når både forældre og de fagpersoner, der i det daglige arbejder med børnene, samstemmende giver udtryk for, at de ikke oplever, at der er blevet lyttet seriøst til hverken deres høringssvar eller til det, de har forsøgt at give udtryk for på møderne med forvaltningen, så er det jo ikke, fordi forældre og fagpersoner absolut vil stille sig på tværs. Det er derimod fordi de er skuffede og frustrerede over, at det ikke er lykkedes at få en mere åben og gensidigt respektfuld dialog om Fjordskolens daglige virkelighed.

Derfor er der heller ingen tvivl om, at et af de vigtige temaer i valgkampen bliver spørgsmålet om, hvordan man fra politisk side kan medvirke til at udvikle en mere tillidspræget og åben dialog med borgerne og med de fagpersoner, som i det daglige samarbejder med borgerne i konkrete sammenhænge.

Fjordskolen er et klokkeklart eksempel på, at det er nødvendigt.

Jens Bundgaard Nielsen, Tovholder og spidskandidat for Enhedslisten i Aabenraa