Nekrolog for Jens Bundgaard Nielsen

Der er efterhånden meget langt imellem, at man kan sige om en person `han var et ordentligt menneske`. Det kan man sige om Jens. Hele vejen igennem! Næsten alle superlativer kan bruges her. Kendskabet til Jens begyndte for 30 år siden, hvor jeg så ham som en engageret, lyttende, forstående, vejledende og demokratisk leder. Initiativrig, klart overblik, altid venlig, tænksom og handlekraftig. Altid på de svages side men hørte alligevel selv til blandt de stærkeste. Som samarbejdspartner og i støttende samtaler, var Jens særdeles nærværende og parat til at hjælpe med indspark og muligheder. Alle papirbunkerne på hans skrivebord indikerede et tilsyneladende rodehoved, men også kun tilsyneladende – for skulle han bruge noget, vidste han præcist hvor det lå!! Og hans humoristiske tilgang til mange mennesker og problemer kunne ofte opløse en spændt stemning.

Da Jens blev aktiv i Enhedslisten, så jeg en ny side af ham; den grundige læser af nødvendigt stof, evnen til at spotte hullerne i helheden, at kunne sammenfatte løse ender og til slut beskrive det, enkelt og ligetil og fremlægge løsningsforslag. En fabelagtig evne. Han havde stadig den gode leder i sig, men viste sig nu også som undersøger, tænker, strateg, debattør – jeg så politikeren !

Jeg så ham som en fisk i vandet i de gode år i Byrådet, stadig på de svages side, børn, unge, gamle og de udsatte borgere. Og jeg ved at han nød stor respekt, både for sin viden og for sin evne til at tale med alle.

Jens forstod magtens væsen og derfor kunne han aldrig misbruge den. Selv gjorde han ikke så meget væsen af sig, men stille og roligt har han betydet meget for rigtig mange mennesker med sin viden, handling, venlighed og positive livsindstilling.

For en måned siden sagde han til mig: ” jeg har haft et godt liv”. Familien, venner, arbejdet, litteratur og musik. Det kan ikke gøres meget bedre!

Jens var et stort menneske. Jeg er meget taknemmelig for at have kendt ham.

Jo Christoffersen. Enhedslisten Aabenraa.