Børnene er nøglen til samfundets fremtid.

Det er fint nok, at Aabenraa Kommune investerer i erhvervsudvikling. Det kunne byrådets flertal ikke drømme om at spare på. Tværtimod.

Men det er ganske enkelt ikke særligt begavet, at politikere ikke kan tænke lidt mere langsigtet, når det gælder den helt fundamentale investering i fremtiden. Nemlig de børn og unge, som skal være med til at sikre et bæredygtigt, medmenneskeligt og socialt afbalanceret samfund, når digitalisering, automatisering og en hulens masse robotter bliver en del af virkeligheden.

Vi ved, at det er i årene før børn begynder i skolen, at de danner de helt grundlæggende forudsætninger for at at opbygge det selvværd, der betyder, at de kan håndtere deres eget liv med alle de udfordringer, det vil byde på. Derfor skal vi naturligvis investere i børnene. Fordi det er den mest afgørende investering i fremtidens samfund.

Hvad betyder gode normeringer i daginstitutionerne? Det betyder tid til at se og høre det enkelte barn – sådan for alvor! Det betyder mere fælles tid til at planlægge og evaluere den måde, man i det daglige arbejder med børnene på. Det betyder tid til de nødvendige samtaler med det enkelte barn. Det betyder tid til at planlægge og evaluere den tidlige tværfaglige indsats. For bare at nævne nogle få ting.

Lad os investere i fremtiden. Vi har ikke råd til at lade være!

Jens Bundgaard Nielsen, Kontaktperson og spidskandidat for byrådet

Foto: Mark Knudsen