Aabenraa Kommune overholder stadig ikke loven.

De fleste er formentlig enige om, at en kommune skal overholde loven. Også når det gælder den del af lovgivningen, som meget klart beskriver, hvordan kommunen skal arbejde med de socialt udsatte børn og unge. Det fremgår med al tydelighed af Servicelovens §50, at der skal udarbejdes en grundig børnefaglig undersøgelse, og at der, jfr. § 52, ikke kan iværksættes støtte til barnet eller den unge, hvis der ikke foreligger en børnefaglig undersøgelse. Den børnefaglige undersøgelse er altså en helt fundamental forudsætning for ordentligt og lovmedholdeligt sagsarbejde.

Aabenraa Kommune har nu i nogle år været ude af stand til at overholde loven, når det gælder de socialt udsatte børn og unge. Vi taler om nogle af de børn og unge, som har allermest brug for at blive hjulpet ordentligt. På den baggrund er det dybt utilfredsstillende at konstatere, at Aabenraa Kommune pr. 1.6. 2017 stadig har registreret ikke mindre end 120 børnesager som såkaldt røde sager. Det vil sige, at sagerne ganske enkelt ikke opfylder Servicelovens bestemmelser. I en række tilfælde skyldes det helt fundamentale mangler, som netop manglende børnefaglige undersøgelser, manglende samtaler med børnene eller manglende journalnotater.

I den sammenhæng virker det paradoksalt, når forvaltningen fremhæver, at man forventer et fald i udgifterne til arbejdet med de socialt mest udsatte børn og unge på ikke mindre end 10,2 millioner kroner frem mod april 2018.

Det hænger ganske enkelt ikke sammen!

Jens Bundgaard Nielsen, kontaktperson og spidskandidat til byrådet for Enhedslisten