Verden største offentlige sektor?????

De neoliberale partier har nu i flere år gang på gang og med stor alvor gentaget, at Danmark har “verdens største offentlige sektor”. I går gentog Lars Løkke Rasmussen dette forvrøvlede mantra, da han fremlagde regeringens 2025-plan på facebook ( så er der heller ingen kritiske journalister, der kan stille spørgsmål!)

Danmark har ikke verdens største offentlige sektor. Sverige har for eksempel langt flere ansatte i den offentlige sektor end vi har i Danmark. Ganske enkelt fordi Sverige har langt flere indbyggere. Og i marts måned kunne man læse, at man i Kina overvejede at fyre ikke mindre end 5-6 millioner offentligt ansatte, svarende til Danmarks samlede indbyggertal!

En hulens masse lande og stater har en langt større offentlig sektor end vi har i Danmark. Så lad os nu få stoppet det popsmarte spin. Lars Løkke og de øvrige neoliberale politikere vil sandsynligvis ævle noget om, at det, de virkelig mener, er, at Danmark har den forholdsvis største offentlige sektor målt på andel af bruttonationalproduktet i forhold til befolkningstal.

Men det er bare ikke det, de siger!

De siger, at vi har verdens største offentlige sektor.

Og det er ganske enkelt ikke rigtigt.

Jens Bundgaard Nielsen