Kortsigtet og uforståeligt

Det handler om Sydhavnen. Det handler om miljø. Det virker fuldkommen absurd, at nogen vil fylde Syshavnen op med jord og bygge siloer midt i byen. Det er grimt, og det betyder tung trafik på et sted, hvor vi har et godt, miljørigtigt miljø.

Indtil nu har der været politisk flertal for at gøre det alligevel – trods massive protester fra Sydhavnens Venner og andre forstandige folk. Vi ved alle, at Enstedværket er under afvikling og der dermed er de ideelle rammer for at skabe en industrihavn med gode faciliteter – tilstrækkelig vanddybde og mulighed for at guide den tunge trafik væk fra bymidten.

Byrødderne med Venstre i spidsen påstår, at det handler om arbejdspladser, men det er rent vrøvl for at sige det mildt. Der kunne skabes endnu flere arbejdspladser, hvis industrihavnen fik optimale betingelser uden for bymidten.

Ewers skal væk, simpelthen, fra den nuværende placering midt i byen. Der er masser af plads til dem ude ved Enstedværket, og vi slipper for støj og forurening midt i byen. Vi opnår et miljøvenligt miljø omkring Sydhavn og Gammelhavn, hvor vi kan nyde, at vi bor i en by med et havnemiljø til glæde for borgere og turister.

En sådan indlysende fornuftig beslutning kræver kun, at Socialdemokraterne tænker sig om en ekstra gang. For så vil der være flertal i Byrådet for at bevare Sydhavnen. Så Poul Kylling og resten af holdet. Tænk jer om en ekstra gang og vær med til at bevare Aabenraa som en attraktiv by.

Steen Thorborg
Medlem af Enhedslistens bestyrelse i Aabenraa