Hvad tæller mest – børnenes livssituation eller Venstre’s politiske dagsorden?

I virkeligheden handler Fjordskolens mulige omplacering også om, hvordan demokratiet i Aabenraa Kommune har det. Skal politik planlægges og besluttes i en snæver kreds, eller skal politikerne lytte til de borgere og fagpersoner, som kender den virkelighed, som det hele handler om?

Politikere er valgt til at træffe politiske beslutninger. Det er der heller ingen, der anfægter. Spørgsmålet er snarere, hvordan politikerne vælger at bliver klædt på til at træffe nogle beslutninger, der rent faktisk svarer bedst muligt til den virkelighed, som beslutningerne retter sig mod.

Når de borgere og fagpersoner, der er tættest på virkeligheden, udarbejder grundige og indsigtsfulde høringssvar, er det jo i realiteten en slags håndsrækning til politikerne. Fordi det giver politikerne mulighed for at få et tilstrækkeligt virkelighedsnært udgangspunkt for de politiske drøftelser og beslutningsprocesser.

Derfor er det også godt at konstatere, at flere og flere byrådspolitikere er blevet opmærksomme det demokratiske aspekt i sagen om Fjordskolen. Vil man lytte til de fagpersoner og forældre, der i det daglige er sammen med de børn, som det hele dybest set handler om? Eller vil man lade som om, at det ikke er så vigtigt, hvad fagpersoner og forældre ved om børnene og deres konkrete livssituation?

Forhåbentlig holder de pågældende politikere fast, når borgmesteren og forvaltningen på tirsdag vil forsøge at få dem til at rette ind.

I Enhedslisten har vi fra starten taget udgangspunkt i høringssvar og indlæg fra de fagpersoner og forældre, som kender børnene bedst.

Hvad pokker skulle man ellers tage udgangspunkt i?

Jens Bundgaard Nielsen, Kontaktperson og spidskandidat til byrådet for Enhedslisten