Godt Nytår!

Fremgangen ved det seneste kommunal- og regionsvalg viste, at rigtigt mange vælgere synes, at der er brug for Enhedslisten. Derfor er Enhedslisten nu repræsenteret i så mange byråd, som tilfældet er. Det gælder også i Aabenraa Kommune, hvor Gert Nordklitgaard har markeret Enhedslisten og vores politiske holdninger og mål rigtigt godt i 2014. Vores baggrundsgrupper og bestyrelsen har løbende været involveret i det politiske arbejde, ikke mindst i forbindelse med budgetforhandlingerne, og det har været godt at mærke, at fællesskabet fungerer.

Som noget nyt besluttede vi i november måned, at vi hvert år fremover vil uddele en pris til en byrådspolitiker, som har gjort sig særligt bemærket. I år blev det borgmester Thomas Andresen fra Venstre, som fik overrakt en pip-i-røv-hest for sin forklaring på, hvorfor budgetprocessen blev totalt mørkelagt i hele forårsperioden. Forklaringen fra Thomas Andresen lød i al sin enkelthed sådan her: “Vi skal jo ikke skræmme hestene!”

Udfordringerne i 2015 er til at tage og føle på i et samfund, hvor velfærdssamfundet officielt blev erstattet med konkurrencestaten i 2014. Uligheden vokser, det klaustofobiske målbarhedssyndrom præger reformerne, og forestillingen om, at stadigt strammere effektiviseringer automatisk fører til øget kvalitet betyder nye nedskæringer og flere stressramte mennesker. Den politiske populisme i forhold til udsatte grupper skærer i øjnene, og man må forbløffet lytte til en politisk retorik fra ledende socialdemokrater og radikale, som ikke adskiller sig fra de neoliberale udmeldinger fra Venstre og Liberal Alliance. Og i EU har man valgt en mangeårig skattespekulant til topposten. Velbekomme!

Der er altså al mulig grund til, at der i 2015 lægges vægt på at tydeliggøre konkrete og nødvendige politiske alternativer til den politiske grød på midten af dansk politik. Alternativer der tager udgangspunkt i den konkrete virkelighed, som børnene, de unge, familierne, de arbejdsløse, de psykisk syge, de gamle reelt befinder sig i. I en tid, hvor markedet og væksten fremstilles som tilværelsens grundsubstans, er der mere end nogensinde brug for en politik, der tager udgangspunkt i den livsnære virkelighed for det enkelte menneske.

Det vil vi i Enhedslisten i Aabenraa have som ledetråd for vores arbejde i 2015!

Rigtigt godt nytår!
Jens Bundgaard Nielsen
kontaktperson